Codul CAEN 1020 include:
- activitatea de preparare si conservare a pestelui, crustaceelor si molustelor si anume: refrigerarea, congelarea, uscarea, afumarea, sararea, punerea la saramura, conservarea etc.
- obtinerea de preparate din peste, crustacee si moluste: fileuri de peste, icre, caviar, înlocuitori de caviar etc.
- productia de faina de peste destinata consumului uman sau pentru hrana animalelor
- productia de faina si produse solubile din peste si din alte animale acvatice, improprii pentru consumul uman
Aceasta clasa include de asemenea:
- activitatea navelor angajate numai în prelucrarea si conservarea pestelui (nave uzina)
- activitatea de prelucrare a algelor marine
Codul CAEN 1020 exclude:
- activitatile de prelucrare si conservare a pestelui de catre navele angajate în activitatea de pescuit vezi cod CAEN 0311
- activitatile de prelucrare a carnii de balena, pe uscat sau pe vase specializate, vezi cod CAEN 1011
- productia de uleiuri si grasimi din materii marine, vezi cod CAEN 1041
- fabricarea mâncarurilor din peste congelat, etc., vezi cod CAEN 1085
- fabricarea supelor de peste, vezi cod CAEN 1089